Over TDO

TDO staat voor “Tegen De Onverschilligheid”. Wij komen op voor de belangen van de ouderen in verzorgingshuis TuinDorp-Oost en alle andere ouderen die in een zorginstelling in Nederland wonen. Wij hebben gezien hoe zij hun stem over de afgelopen jaren zijn kwijtgeraakt en middels dit manifest pleiten wij ervoor dat de ouderen weer voorop komen te staan in de ouderenzorg.

De afgelopen twee jaar hebben wij jongeren de unieke kans gekregen om samen met de ouderen van Tuindorp-Oost onder hetzelfde dak te wonen. Een uit nood geboren project om de toenemende leegstand in het pand, de eenzaamheid onder de oudere bewoners en de woningnood onder de jongeren te bestrijden. Een ambitieus experiment wat over de afgelopen twee jaar is uitgegroeid tot een groot succes voor zowel de jongeren als de ouderen. Helaas is aan dit mooie project een onverwacht en vroegtijdig einde gekomen.

Met het wonen in de zorginstelling hebben wij de afgelopen twee jaar van dichtbij mee mogen maken hoe de zorg op de werkvloer georganiseerd wordt en hoe de oudere bewoners deze zorg ervaren. Wij hebben met elkaar vele mooie momenten mogen delen, maar helaas ook van dichtbij meegemaakt wat er zoal mis kan gaan.

Met dit manifest roepen wij niet alleen zorginstellingen en de politiek op tot verandering, maar ook de maatschappij. Alleen als wij met z’n allen opkomen voor onze ouderen, onze dierbaren, onze opa’s en oma’s, onze neven en nichten, onze broers en zussen, is er verandering mogelijk!

Voor vragen of opmerkingen kun je ons bereiken op: tegendeonverschilligheid@gmail.com

Hugo Borst aan het woord naar aanleiding van ons manifest
Tegen de Onverschilligheid voor het stadshuis
Sta jij ook achter het manifest?

Sta jij ook achter het manifest en vind jij ook dat de ouderen weer voorop moeten komen te staan in de ouderenzorg?

Mevrouw Piël over het ophalen van handtekeningen:

Wilt u helpen? Download hier het formulier, laat andere mensen het tekenen en stuur ons een foto!

ZEMBLA oude bomen moet je niet verplanten
Zembla
De Wereld Draait Door